добре а какво ли е това защото много бързо разтопява леда по стъклата,а термостата не работи никога не може са дигне повече от 50 60 градуса
Известие
Collapse
No announcement yet.
свещи за подгряване на антифриз при жтд моторите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениедобре а какво ли е това защото много бързо разтопява леда по стъклата,а термостата не работи никога не може са дигне повече от 50 60 градуса
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеКолеги при мен това ли е въпросната свещ за подгряване на антифриза на маркуча на входа на радиатора на парното е но защо ли е една и дали работи кога и как се включва и изключва?
Благодаря Ви предварително
Вътре, при радиатора на парното трябва да има три реотана, които загряват въздуха. Когато този датчик отчете, че се е затоплил антифриза, реотаните се изключват и топли само от парното.
За сефте го виждам на живо. Виждал съм го само в техническата документация.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
значи имам калорифер,явно за това ми разлежда толкова бързо,ами тогава явно няма как да има и подгряване на антифриза,и как ли се замерва дали работи?
Мерси колега
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84а къде се намира тоя нагревател може ли да не го виждам,ако може разясни колега?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
ами не се вижда само тоя дадчик които съм качил е там,а предполагам че това подгряване е на същия маркуч?
а това което съм качил е от термостата маркуча върви към парното и на него е този датчик.
Comment
-
Но поне датчика го имаш.
Трябва само да зашиеш едно палто към копчето......
Потърси втора употреба тялото със свещите и управлението и останалото не е трудно да се нагласи.
Тялото със свещите е най-важното. Дори и да не намериш управлението, не е трудно да се направи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТова е температурен датчик за ел.подгряване тип калорифер.
Вътре, при радиатора на парното трябва да има три реотана, които загряват въздуха. Когато този датчик отчете, че се е затоплил антифриза, реотаните се изключват и топли само от парното.
За сефте го виждам на живо. Виждал съм го само в техническата документация.
И ефектът от двата варианта е горе-долу еднакъв.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНо поне датчика го имаш.
Трябва само да зашиеш едно палто към копчето......
Потърси втора употреба тялото със свещите и управлението и останалото не е трудно да се нагласи.
Тялото със свещите е най-важното. Дори и да не намериш управлението, не е трудно да се направи.
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщениеКолега я аз да те попитам за управлението дали си наясно какво представлява, че тяло със свещи мога да си намеря и от други коли има голям избор само управлението не ми е ясно какво представлява ?
PS:
Объркал съм се малко. Схемата за която говорех съм я поствал в друга подобна на тази тема - тази.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:04.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Дали са подгревните свещи или реотаните, управлението им е едно и също.
Като се прибера в къщи, ще кача схемите на двата варианта.
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...1&postcount=98
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...8&postcount=27
Ето тук вече съм ги качвал.Last edited by myato; d.m.y г., 19:08.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
От двете схеми става ясно това, че управлението на допълнителния подгрев при двата варианта е различно.
При подгрева на антифриза има отделно управление (M75)
При варианта с калорифера, управлението се осъществява от управлението на климатика (M70).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОт двете схеми става ясно това, че управлението на допълнителния подгрев при двата варианта е различно.
При подгрева на антифриза има отделно управление (M75)
При варианта с калорифера, управлението се осъществява от управлението на климатика (M70).
При подгрева на антифриза модулът за управление е отделен и само взима сигнал от ЕКУ-то за оборотите, а въздушния подгрев си е интегриран напълно с климатика.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment